Η ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΖΩΗ

Το κέντρο ψυχικής, σωματικής υγείας & ιαματικών τεχνών «Healthcure – Υγείασις» προσκλήθηκε στις 15/09/2022 από το κέντρο προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης «Maneluna kinder academy» με σκοπό να διενεργήσει ομιλία σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ο Ψυχοθεραπευτής Μαγγανιώτης Σπυρίδων είχε την τιμή να εκπροσωπήσει το κέντρο ψυχικής, σωματικής υγείας & ιαματικών τεχνών «Healthcure – Υγείασις» και να παρουσιάσει την ομιλία  με θέμα  «Η ομαλή μετάβαση παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας στη σχολική ζωή».

Αναλυτικότερα τα θέματα που προσεγγίστηκαν μέσα σε αυτήν την δράση ήταν η προετοιμασία του παιδιού ως προς την νέα συνθήκη, η ένταξη στην ομάδα, θέματα νέας ρουτίνας, το άγχος του αποχωρισμού, τα κλάματα στην πόρτα του σχολείου, κριτική, bulling, όρια κ.ά.

Τα παραπάνω θέματα προσπάθησε ο εισηγητής να τα αναλύσει τοποθετώντας ένα θεωρητικό υπόβαθρο αναπτυξιακής και νευροβιολογικής ψυχολογικής βάσης.

Στο τέλος υπήρξε χρόνος για ανοιχτό διάλογο που απαντήθηκαν ερωτήσεις.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ Α. ΜΑΓΓΑΝΙΩΤΗΣ
Ψυχοθεραπευτής (Συνθετική & σωματοκεντρικά προσανατολισμένη ψυχοθεραπεία, Dipl-Βιοσύνθεσης & Std-Narm ) – Ολιστικός θεραπευτής / Κινέζικη Ιατρική (Βοτανοθεραπεία, βελονισμός, Qigong)  – Std Bsc Psychology East London University

12 Βιβλία για Γονείς

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ & ΕΣΤΙΑ