Φοίβη Αναστασάκη

Ψυχοθεραπεύτρια - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Αναστασάκη Φοίβη

ΦΟΙΒΗ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ

Ψυχοθεραπεύτρια απόφοιτος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικών Ψυχολογίας ΕΚΠΑ. Απόφοιτος σωματοκεντρικής ψυχοθεραπείας με ψυχοδυναμική βάση (Βiosynthesis method). Ομάδες γονέων, Ομάδες εγκύων και Εφαρμοσμένης φιλοσοφίας.

Σύντομο Βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Από παιδί είχα έντονες φιλοσοφικές ανησυχίες και μεγάλο ενδιαφέρον για οτιδήποτε αφορούσε στην ελληνική φιλοσοφία και γλώσσα.

Αποφοίτησα από το Πειραματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αναβρύτων. Ύστερα σπούδασα στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικών και Ψυχολογίας (ΦΠΨ) με κατεύθυνση στην Ψυχολογία.

Όλα αυτά τα χρόνια ασχολήθηκα παράλληλα με την τέχνη ( θεατρικές ομάδες, κλασικό μπαλέτο, μουσική) καθώς και με την Γιόγκα, δοκιμάζοντας διάφορα είδη της για εφτά  χρόνια έως την στιγμή που έκανα την εκπαίδευσή μου στην Γιόγκα και τον διαλογισμό (yoga alliance).  Ασχολήθηκα ακόμη με ορισμένες ενεργειακές θεραπείες και εκπαιδεύτηκα στις μαλάξεις καθώς και στον τομέα της φυσικής αντιγήρανσης.

Το 2017 ξεκίνησα να σπουδάζω στην 5ετή Σχολή Σωματικής Ψυχοθεραπείας με την μέθοδο της Βιοσύνθεσης, μιας ολιστικής ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης που αντιμετωπίζει το άτομο ως ολότητα (ψυχή, σώμα, ενέργεια).

Πλέον εξασκώ την ψυχοθεραπευτική αυτή μέθοδο  στο ιδιωτικό μου γραφείο στην Λάρισα και διαδικτυακά και είμαι μέλος του IFB (International Foundation Biosynthesis) και της Π.Ε.ΣΩ.Ψ. ( Πανελλήνια Ένωση Σωματικών Ψυχοθεραπευτών).

Παράλληλα παρακολουθώ φιλοσοφικά συνέδρια και συντονίζω ομάδες «ενσώματης Φιλοσοφίας» που είναι ένας βιωματικός συγκερασμός Φιλοσοφίας και Ψυχοθεραπείας.  Το μονοπάτι της μάθησης δεν σταματάει ποτέ κι έτσι με κάθε ευκαιρία συνεχίζω να επιμορφώνομαι συμμετέχοντας σε σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Οι γνώσεις ψυχολογίας , φιλοσοφίας , φυσικής Ιατρικής και ειδικότερα ψυχολογίας του εμβρύου και περιγεννητικών θεμάτων, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον τρόπο που βίωσα τις δικές μου εγκυμοσύνες, γέννες και εν γένει την μητρότητα.

Αυτό με έκανε να ευαισθητοποιηθώ ακόμη περισσότερο σε θέματα που σχετίζονται με την μητρότητα (πριν και μετά) καθώς και στην εκπαίδευση των γονιών για την προετοιμασία και υποδοχή των παιδιών.

Στην καθημερινότητά μου προσπαθώ να ασκούμαι, να διαλογίζομαι, να διατρέφομαι υγιεινά και να έχω ειλικρινείς σχέσεις, διότι πιστεύω ότι όλα αυτά συμβάλλουν στην ανοδική εξέλιξη του ανθρώπου.