Συμβουλευτική Γονέων

Healthcure Υγείασις

Αντιμετωπίστε άμεσα και αποτελεσματικά ζητήματα επικοινωνίας, ανατροφής και καθημερινών προκλήσεων στην οικογένεια βελτιώνοντας τη σχέση με τα παιδιά σας.

Κλείστε ΔΩΡΕΑΝ ενημερωτική συνεδρία 15′

Online Ραντεβού

Γιατί Συμβουλευτική Γονέων;

Η γονική ζωή μπορεί να είναι όμορφη και επιβραβευτική, αλλά είναι ταυτόχρονα απαιτητική και δημιουργεί άγχος, αγωνίες και ερωτήματα.

Ως γονείς και οι ίδιοι, ανακαλύπτουμε καθημερινά προκλήσεις που ποτέ δεν περιμέναμε ή δεν γνωρίζαμε πριν να αποκτήσουμε τα παιδιά μας! 

Είναι δύσκολο για μας τους γονείς να καταλάβουμε τι είναι σωστό.
Και η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει πάντα μια σωστή απάντηση. 
Σημαντικό είναι να δεχθούμε ότι υπάρχουν επιλογές που πρέπει να κάνουμε και ότι αυτές οι επιλογές συχνά συνοδεύονται από άγχος.

Στο Healthcure, κατανοούμε πόσο σημαντική είναι η οικογένεια για την ψυχοκοινωνική υγεία, και με αγάπη και σεβασμό, σας παρέχουμε την υποστήριξη που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε μια ισχυρή και ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή. 

Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε νέες δυνατότητες και να απολαμβάνετε κάθε στιγμή με τα παιδιά σας. 

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να ξεκινήσετε αυτό το ταξίδι προς μια πιο ισορροπημένη και ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή.

Σε ποιον απευθύνεται η Συμβουλευτική Γονέων

Στην μητέρα και τον πατέρα που αισθάνονται ότι δεν έχουν αρκετό χρόνο να αφιερώσουν στα παιδιά τους και αναζητούν συμβουλές για το πώς να ανακτήσουν την επαφή και να δημιουργήσουν έναν πιο ουσιαστικό δεσμό μαζί τους.

Στους γονείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα όσον αφορά στη δυσκολία των παιδιών τους να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους και τις προκλήσεις στην καθημερινότητά τους.

Στους γονείς που αισθάνονται ανυπόμονοι και ανήσυχοι για την εξέλιξη των παιδιών τους και ψάχνουν λύσεις για το πώς να τα βοηθήσουν όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται.

Στους γονείς που έχουν διαπιστώσει αυξημένα θέματα συμπεριφοράς και σχολικής προσαρμογής στα παιδιά τους.

Αισθάνονται απελπισμένοι και ανήσυχοι για το μέλλον τους και αναζητούν συμβουλές για το πώς να τα βοηθήσουν να ξεπεράσουν αυτές τις δυσκολίες.

Ομάδες Γονέων / ομάδες γονεϊκότητας / μαθήματα γονεϊκότητας

Στο Healthcure είμαστε υπέρμαχοι της δυναμικής της ομάδας και της διαδραστικότητας.

Για τον λόγο αυτό διοργανώνουμε συναντήσεις γονέων αλλά και μαθήματα που παρέχουν πληροφορίες και συμβουλές για θέματα παιδείας και γονεϊκότητας.

Οι γονείς βρίσκουν στήριξη από άλλους γονείς που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις.

Δημιουργούνται κοινωνικές σχέσεις με άλλους γονείς και δημιουργείται η αίσθηση της κοινότητας.

Οι Ομάδες γονέων και τα μαθήματα γονεϊκότητας προσφέρουν τη δυνατότητα στους γονείς να μοιραστούν εμπειρίες, να μάθουν νέες δεξιότητες και να αναπτύξουν κοινότητα, ενώ η ατομική γονική συμβουλευτική επικεντρώνεται σε εξατομικευμένη στήριξη και συμβουλές για την κάθε οικογένεια ξεχωριστά.

Η επιλογή εξαρτάται από τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των/του γονέων/α.

Με ενδιαφέρει

Ατομική Συμβουλευτική γονέων

Στο Healthcure Υγείασις παρέχουμε στους γονείς εξατομικευμένες συνεδρίες συμβουλευτικής που στοχεύουν στην παροχή των απαραίτητων εργαλείων και στρατηγικών για να βελτιώσουν τις γονικές τους δεξιότητες και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά διάφορα προβλήματα, προκλήσεις ή δυσκολίες που αφορούν την ανατροφή των παιδιών τους.

Η διαδικασία της ατομικής συμβουλευτικής γονέων συνήθως περιλαμβάνει τα εξής στάδια:

  • Αξιολόγηση: Αρχικά, ο γονέας συναντά τον ειδικό σύμβουλο μας για να συζητήσει τις ανησυχίες του και να ορίσει στόχους για τη συμβουλευτική.
  • Συζητήσεις και Συνεδρίες: Οι συνεδρίες συνήθως περιλαμβάνουν συνομιλίες, συμβουλές και εκπαίδευση για να βοηθήσουν τον γονέα να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που τον απασχολούν.
  • Εφαρμογή: Ο γονέας εφαρμόζει τις νέες δεξιότητες και στρατηγικές που έχει μάθει στο πλαίσιο των συνεδριών στην καθημερινή του ζωή.
  • Αξιολόγηση Προόδου: Κατά τη διάρκεια των συνεδριών, αξιολογείται η πρόοδος και προσαρμόζονται οι στόχοι ανάλογα.
Με ενδιαφέρει

Κλείστε τη 15
ενημερωτική συνεδρία σας ΣΗΜΕΡΑ

Συχνές ερωτήσεις

1. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της ατομικής συμβουλευτικής γονέων και των ομάδων γονεϊκότητας;

Η ατομική γονική συμβουλευτική είναι εξατομικευμένη και παρέχει one-to-one στήριξη και συμβουλές, ενώ οι ομάδες γονεικότητας είναι συλλογικές συναντήσεις με άλλους γονείς για ανταλλαγή εμπειριών, απόψεων και δεξιοτήτων.

2. Πώς μπορεί η συμβουλευτική γονέων να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων στην οικογένειά μας;

Η συμβουλευτική γονέων παρέχει εργαλεία και τεχνικές για την αντιμετώπιση προβλημάτων στην επικοινωνία, την ανατροφή, την αντιμετώπιση προκλήσεων και τη βελτίωση των σχέσεων.

3. Ποια είναι τα βασικά οφέλη των μαθημάτων γονεϊκότητας και των ομάδων γονεϊκότητας;

Τα βασικά οφέλη περιλαμβάνουν την ανάπτυξη γονεϊκών δεξιοτήτων, την ανταλλαγή εμπειριών, τη στήριξη από άλλους γονείς και την αύξηση της αυτοπεποίθησης.

4.  Ποιος είναι ο στόχος της ατομικής γονικής συμβουλευτικής;

Ο στόχος της ατομικής γονικής συμβουλευτικής είναι να παρέχει εξατομικευμένη στήριξη και συμβουλές σε γονείς για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων στην οικογένειά τους.

5. Τι απαιτείται για να συμμετέχω σε μια ομάδα γονεϊκότητας;

Για να συμμετέχετε σε μια ομάδα γονεϊκότητας, απλά χρειάζεται να επικοινωνήσετε και να εγγραφείτε στη συγκεκριμένη ομάδα.

6. Πώς μπορώ να επικοινωνήσω για να κλείσω ραντεβού για συμβουλευτική γονέων;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω της σελίδας επικοινωνίας του site Healthcure για να κλείσετε ραντεβού για συμβουλευτική γονέων.