ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ & ΕΣΤΙΑ

Το κέντρο ψυχικής, σωματικής υγείας & ιαματικών τεχνών «Healthcure – Υγείασις» συμμετείχε στην 13η διεθνή συνάντηση ψυχοθεραπευτών της ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης Βιοσύνθεση και είχε την τιμή να το εκπροσωπήσει η Φοίβη Αναστασάκη, που εισηγήθηκε εντός του αρχαιολογικό χώρου της Επιδαύρου το σεμινάριο Εστία προσεγγίζοντάς την φιλοσοφικά και ψυχοθεραπευτικά με έμφαση στην σύνδεση της προσέγγισης της Βιοσύνθεσης και της φιλοσοφίας.

Χρησιμοποιήθηκαν ποικίλα εργαλεία προκειμένου να κατανοηθεί σε βάθος η έννοια της ΕΣΤΙΑΣ. Τα γράμματα ως σύμβολα, οι πιθανές ετυμολογίες, ο διαλογισμός, η φιλοσοφία, η μυθολογία, γνώσεις από την ψυχοθεραπευτική σωματοκεντρική προσέγγιση της Βιοσύνθεσης και φυσικά η παρουσία και ο ίδιος ο χώρος της Επιδαύρου.

Η ΕΣΤΙΑ ως θεότητα, η εστία ως ψυχή, κέντρο, ιστίο, ως σημείο αναφοράς σταθερό στην ζωή μας, ως το άσβεστον πυρ εντός μας, ως ουσία και είναι.

Ο κοινός στόχος που ενώνει τις δύο επιστήμες της Φιλοσοφίας και της Ψυχοθεραπείας είναι η εύρεση της Εστίας, δηλαδή η απάντηση στην ερώτηση: «Ποιος/ ποια πραγματικά είμαι;»

Φοίβη Αναστασάκη
Ψυχοθεραπεύτρια

Bsc Φιλοσοφίας Παιδαγωγικών Ψυχολογίας ΕΚΠΑ
Σωματοκεντρικά προσανατολισμένη ψυχοθεραπεία, Dipl-Βιοσύνθεσης